XX Jornades d'Actualització Terapèutica 2021

Image title

Podreu accedir al webinar des del següent enllaç:
http://w.camfic.cat/webinar2

Aquest any hem arribat a la vintena edició de les Jornades d’Actualització Terapèutica, una activitat formativa organitzada conjuntament entre el Servei Català de la Salut i la CAMFiC amb l’objectiu de fomentar l’ús racional dels medicaments fonamentat en una informació farmacoterapèutica actualitzada.

Tal com hem fet en edicions anteriors comptarem amb ponents experts de diferents àmbits assistencials per aportar una visió global de cada uns dels temes tractats en aquesta edició.

Aquest any les Jornades es desenvoluparan en format webinar en 4 sessions que s’impartiran en horari de 13:30 h a 15:00 h.

Sessió 1: 18-11-21

DOLOR CRÒNIC NO ONCOLÒGIC: QUAN I COM CAL UTILITZAR ELS OPIOIDES?

En aquesta taula clarificarem en quin moment hem de fer servir un opioide, quina dosi és la més adequada en cada moment i com introduïm, com dosifiquem i com hem de retirar aquests medicaments, des de la visió de l’Atenció Primària i les Unitats del Dolor.

Sessió 2: 25-11-21

SALUT MENTAL: BENEFICIS, RISCOS I ALTERNATIVES ALS MEDICAMENTS

Les consultes de temes relacionats amb la salut mental ocupen un 25% de l'activitat dels diferents EAP i en els últims mesos això s'ha vist incrementat. Per tal de facilitar la presa de decisions en les consultes més freqüents, en aquesta taula abordarem el maneig de les benzodiazepines, l'ús de psicofàrmacs en la gent gran, les duplicitats dels antipsicòtics i l'ús de recursos no farmacològics per la gestió emocional.

Sessió 3: 2-12-21

ELS ANTIBIÒTICS EN INFECCIONS PREVALENTS: COM FER UNA BONA PRÀCTICA PER REDUIR LES RESISTÈNCIES BACTERIANES

Les resistències als antibiòtics és un problema de salut global que ens exigeix ser molt selectius a l'hora d’utilitzar-los. Tant és així que existeixen Programes d’Optimització d’Ús d’Antibiòtics (PROA) amb l’objectiu de disminuir les resistències als antibiòtics afavorint una correcta utilització. En aquesta taula et donarem les claus en tres patologies del nostre dia a dia: Cistitis aguda no complicada, Pneumònia aguda no complicada i Faringoamigdalitis.

Sessió 4: 9-12-21

NOVETATS TERAPÈUTIQUES EN INSUFICIÈNCIA CARDÍACA: FEM-HO BÉ

La insuficiència cardíaca és una patologia crònica amb una incidència i prevalença creixents degut a l'expectativa de vida més gran de la població general i l'augment de la supervivència dels pacients afectes de cardiopatia isquèmica. En aquesta taula revisarem les noves evidències del seu abordatge compartit entre medicina de família i cardiologia.

Al programa podreu consultar amb més detall els continguts i els ponents. Les Jornades seran enregistrades i s’hi podrà accedir amb posterioritat, prèvia inscripció al curs corresponent. 

Aquests quatre dies podeu reunir al vostre Equip en sessió clínica per compartir amb nosaltres aquesta XX Jornada d’Actualització Terapèutica 2021. 

Us hi esperem!


Material

Programa

Dades de l'activitat

Modalitat: Online

Durada:

Hores tutoritzades: 6 h.

Data i horari:

18/11/2021 (de 13:20 a 15:00 h.)
25/11/2021 (de 13:20 a 15:00 h.)
02/12/2021 (de 13:20 a 15:00 h.)
09/12/2021 (de 13:20 a 15:00 h.)

Lloc de realització:

WEBINAR

Activitat gratuïta