15 de novembre de 2022

CAMFiC i ASIA volen formar a metges i metgesses en incontinència fecal

Image title

El president de la CAMFiC, Dr. Antoni Sisó s’ha reunit en videoconferència amb Àngels Roca, presidenta de l’Associació ASIA i Maite Carreras, tresorera de la mateixa.

L’objectiu de la trobada ha estat buscar punts en comú per desenvolupar activitats conjuntes en l’àmbit de la formació continuada per sensibilitzar les metgesses de família de la prevalença creixent de la incontinència fecal. Un problema associat però no exclusiu de l’envelliment poblacional.

Un dels primers punts d’acord, és la possible futura elaboració d’un Full per Pacient sobre incontinència fecal, que ajudi a les persones afectades amb aquest problema.

Cal dir, que la incontinència fecal afecta totes les esferes de la persona que la pateix, i encara és un tema tabú, com ho demostra que fins a un 52% de les dones que pateixen diarrea solen presentar episodis d’incontinència anal, però menys de la meitat ho expliquen.

En la trobada entre el president de CAMFiC i membres d’ASIA ha posat les bases per treballar el compromís com a metges de família davant la detecció precoç, que segurament passa per una simple pregunta a fer des de les consultes: «Pateix vostè incontinència fecal?».

La identificació precoç del problema, pautes de nutrició, la revisió d’interaccions farmacològiques que poden promoure la incontinència, i productes sanitaris que poden ajudar a mantenir una millor qualitat de vida, són imprescindibles. I és bàsic el coneixement i compromís dels professionals de la salut en aquest àmbit. Aquest és el compromís de la CAMFiC.

Sobre ASIA

ASIA és una associació de pacients que té com a missió:

• Orientar i donar suport als pacients amb Incontinència Anal.

• Organitzar esdeveniments i actes per informar i sensibilitzar a les persones.

• Buscar finançament públic i privat per a dur a terme els actes de l’associació i promoure la recerca


Cercador

Cercar